Moink Balls

Moink Balls gerookt en geglaceerd met NOKOS BBQ Sauce
Super lekker voor bij de borrel warm of koud!

Dit recept is van Noskos  @noskosbbq
Ingrediënten:
300 gram gerookt ontbijtspek
Barbecuerub je favoriet, ik neem de Pulled Pork rub van Noskos.
Voor de balletjes:
500 gram rundergehakt
40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
1 ei losgeklopt
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels knoflook fijngehakt
2 theelepels peterselie gedroogd
1 theelepel zeezout
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel zwarte peper versgemalen
1 theelepel oregano gedroogd

Extra benodigdheden:
cocktailprikkertjes

Rookhout – 1 blokje of handje snippers appel of kers doet het hier goed bij
kernthermometer

Instructies:
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal. Als je echt precies wilt zijn weeg ze dan af, 33 gram is hoe groot ik ze maak.
Bestrooi de gehaktballetjes met de barbecue kruiden -Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven.
Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-120°C.
Voeg het rookhout toe en leg de MOINK balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter. (Als je geen thermometer hebt hou dan ongeveer 1 uur aan.)
Als de MOINK balls een kerntemperatuur van 60°C hebben bereikt (na ongeveer 1 uur) bestrijk je ze met barbecuesaus.
Als ze een kerntemperatuur van 70°C hebben (zo’n 30 minuten later) mogen ze van de barbecue.