
Deze hartige quiche van bladerdeeg gevuld met oesterzwammen, bacon reepjes, rode en gele paprika, rode ui en lente ui is lekker als lunch of avondmaal.
Ingrediënten:
125 gr oesterzwammen
75 gr baconreepjes (magere)
1 rode en gele paprika
1 rode ui
1 lente-ui
1 eetlepel peterselie
4 eieren
100 ml room
Snuf peper
1 eetl bouillon poeder
5 plakken bladerdeeg
50 gr geraspte kaas
Boter of margarine om in te vetten
1 eetlepel paneermeel
Benodigdheden
Springvorm van 18 – 20 cm
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de bacon reepjes en rode ui in een pan. Voeg de paprika in blokjes en oesterzwammen toe. Bak 5 minuutjes en voeg de lente ui en peterselie toe. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.
Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met room en breng op smaak met een snufje peper en de bouillon poeder. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.
Giet het mengsel in de bekleedde springvorm. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is. Strooi na 30 minuten wat Strooikaas op de quiche en plaats hem weer in de oven voor de laatste 5minuten. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.
Recept van @ahnl