
Super lekker voor bij de borrel warm of koud!
Dit recept is van Noskos 🙏 @noskosbbq
Ingrediënten:
300 gram gerookt ontbijtspek
Barbecuerub je favoriet, ik neem de Pulled Pork rub van Noskos.
Voor de balletjes:
500 gram rundergehakt
40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
1 ei losgeklopt
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels knoflook fijngehakt
2 theelepels peterselie gedroogd
1 theelepel zeezout
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel zwarte peper versgemalen
1 theelepel oregano gedroogd
Extra benodigdheden:
cocktailprikkertjes
Rookhout – 1 blokje of handje snippers appel of kers doet het hier goed bij
kernthermometer
Instructies:
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal. Als je echt precies wilt zijn weeg ze dan af, 33 gram is hoe groot ik ze maak.
Bestrooi de gehaktballetjes met de barbecuekruiden -Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven.
Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-120°C.
Voeg het rookhout toe en leg de MOINK balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter. (Als je geen thermometer hebt hou dan ongeveer 1 uur aan.)
Als de MOINK balls een kerntemperatuur van 60°C hebben bereikt (na ongeveer 1 uur) bestrijk je ze met barbecuesaus.
Als ze een kerntemperatuur van 70°C hebben (zo’n 30 minuten later) mogen ze van de barbecue.
Hartige Quiche

Deze hartige quiche van bladerdeeg gevuld met oesterzwammen, bacon reepjes, rode en gele paprika, rode ui en lente ui is lekker als lunch of avondmaal.
Ingrediënten:
125 gr oesterzwammen
75 gr baconreepjes (magere)
1 rode en gele paprika
1 rode ui
1 lenteui
1 eetlepel peterselie
4 eieren
100 ml room
Snuf peper
1 eetl bouillon poeder
5 plakken bladerdeeg of een rol bladerdeeg.
50 gr geraspte kaas
Boter of margarine om in te vetten
1 eetlepel paneermeel
Benodigdheden
Springvorm van 18 – 20 cm
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de bacon reepjes en rode ui in een pan. Voeg de paprika in blokjes en oesterzwammen toe. Bak 5 minuutjes en voeg de lente ui en peterselie toe. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.
Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met room en breng op smaak met een snufje peper en de bouillon peder. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.
Giet het mengsel in de bekleedde springvorm. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is. Strooi na 30 minuten wat Strooikaas op de quiche en plaats hem weer in de oven voor de laatste 5minuten. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.
Recept van @ahnl