1 kilo Procureur vlees voor 4 liefhebbers.
.
Marinade:
Sap van 1 citroen
1 eetl azijn
300 ml olijfolie
3 uien
3 groene pepers
4 tenen knoflook
1 eetl thijm
Alles klein snijden en mengen
Procureur vlees in plakken snijden en marineren daarna een nacht afgedekt in de koelkast.
Kruiden mix voor Gyros:
1 theel selderij zout
1 eetl thijm
2 eetl komijnpoeder
2 eetl knoflookpoeder
2 eetl oregano
2 eetl peterselie
2 eetl uienpoeder
2 eetl oregano
2 eetl verse peper
2 eetl zeezout
3 eetl paprikapoeder
Vlees uit de marinade halen en om en om kruiden met de kruiden mix, daarna de plakken vlees aan het spit rijgen. Twee halve uien aan weerszijden en een paar rode paprika plakken tussen het vlees verdelen, zo blijft het vlees sappig.
Ongeveer 50 minuten bij een temperatuur van 200 graden grillen met de deksel gesloten.
Eet smakelijk 😋