
Wat je nodig hebt voor 4 personen
Ingrediรซnten:
Verse Lasagne bladen
2 rode ui
600 gr Spinazie
2 blikjes Tomaten blokjes
2 Teentjes Verse knoflook
Bakje Ricotta 450 gr
2 Monzarella bollen
Oregano kuiden
Basilicum kruiden
ยฝ tl nootmuskaat
Peper
300 ml Heinz Tomato Frito sauce
blok Parmezaanse kaas
Scheut Olijf olie
Panneer meel
Verse peterselie
.
Bereiding: 30 minuten + Oven: 25 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2. Zet een hapjespan op het vuur, schenk er 1 el bakolie in en slink al roerende de spinazie. Dit kan ook in delen. Schep uit de pan in een vergiet en druk overtollig vocht eruit.
3. Dep de hapjespan droog met keukenpapier, zet opnieuw op het vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 1 el bakolie en een flinke snuf zout. Schenk de blikken tomaat erbij en roer de oregano erdoor. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zwarte peper.
4. Hak in de tussentijd de spinazie fijn en roer samen met de ricotta, nootmuskaat, peper en zout door elkaar. Vul de cannellonipijpjes met dit mengsel. Handig (en veel sneller) is met een spuitzak, maar met een klein lepeltje lukt het ook.
5. Schep een dun laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en Leg de gevulde pijpjes naast elkaar in de saus. Rasp hier een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over. Schenk de rest van de tomatensaus erover en zorg dat alle pijpjes goed bedekt zijn. Snijd of scheur de bollen mozzarella in stukjes en verdeel over de bovenkant.
6. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten buiten de oven rusten en serveer.
Recept van francescakook.nl